Fűszeres húsos káposzta tunkolni való szafttal: még a székelykáposztánál is laktatóbb

A húsos káposzta tartalmas, gazdag egytálétel, ami akkor is jól jön, ha sok embert kell jóllakatnod.

husos-kaposzta

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Káposztát ősszel és télen bármikor beszerezhetsz, és könnyen ínycsiklandó egytálételt készíthetsz belőle. Erre a laktató húsos káposztára is igaz, hogy minden melegítéskor teljesebbé válik az íze. Amennyiben a savanyú káposzta túl sós, érdemes kimosni. Tálaláskor tejföllel is meglocsolhatod. 

Húsos káposzta

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A szalonnát süsd zsírjára, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, majd szórd hozzá a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet és a köményt. Tedd hozzá a húst és a káposztát, kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Főzd körülbelül másfél órán át. Amikor a hús már puha, szórd meg liszttel, rottyantsd össze, és melegen tálald. 
A káposzta tésztával is finom, a házias étel ráadásul kiadós és szaftos. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük