Fűszeres húsos káposzta tunkolni való szafttal: még a székelykáposztánál is laktatóbb

A húsos káposzta tartalmas, gazdag egytálétel, ami akkor is jól jön, ha sok embert kell jóllakatnod.

Húsos káposzta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Káposztát ősszel és télen bármikor beszerezhetsz, és könnyen ínycsiklandó egytálételt készíthetsz belőle. Erre a laktató húsos káposztára is igaz, hogy minden melegítéskor teljesebbé válik az íze. Amennyiben a savanyú káposzta túl sós, érdemes kimosni. Tálaláskor tejföllel is meglocsolhatod. 

Húsos káposzta

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A szalonnát süsd zsírjára, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, majd szórd hozzá a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet és a köményt. Tedd hozzá a húst és a káposztát, kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Főzd körülbelül másfél órán át. Amikor a hús már puha, szórd meg liszttel, rottyantsd össze, és melegen tálald. 
A káposzta tésztával is finom, a házias étel ráadásul kiadós és szaftos. 

Ezt is szeretjük