Isteni húsmentes lasagne cukkinivel: rengeteg sajt pirul a tetejére
A lasagne húsmentesen, cukkinivel készítve is ellenállhatatlan.

vega lasagne
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak darált hússal töltheted a lasagnét: fűszeres paradicsomraguval, sárgarépával és cukkinivel megrakva ugyanúgy laktató és nagyon finom fogás készíthető belőle. Mivel a cukkininek nagyon magas a víztartalma, elkészítés előtt süsd át a korongokat.

Húsmentes lasagne cukkinivel

Hozzávalók

  • 30 dkg paradicsomszósz
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 nagy cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál provecnce-i fűszerkeverék
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, karikázd fel, sózd meg, és tíz percig hagyd állni. Ezután a levet, amit eresztett, itasd fel, és egy tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt kevés olajon pirítsd meg a darabok mindkét oldalát. Szedd ki őket papírtörlőre, és tedd félre.

A paradicsommártáshoz a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát közben pucold meg és darabold fel nagyon apróra. A paradicsomot vágd kockákra. Dobd őket a puha hagymára, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, és fedő alatt, néha megkevergetve párold őket addig, amíg a paradicsom összeesik. Ekkor öntsd fel a paradicsomszósszal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, provence-i fűszerkeverékkel és ízlés szerint egy kevés cukorral. Fedd le, és 15 perc alatt főzd sűrűre a mártást.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit enyhén kenj ki olajjal, fektess rá lasagnelapokat, ossz el rajta cukkinikorongokat, kanalazz rá a répás paradicsomraguból, fedd be újabb lapokkal, és ezt a műveletet ismételd mindaddig, amíg a ragu és a lapok el nem fogynak. A tetején tészta legyen. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe. 20 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további 10 perc alatt pirítsd meg a tetején a sajtot.

A zöldség nem csak a töltelékbe kerülhet - ha az alapot alkotja, isteni darált húsos cukkinilasagne készülhet belőle.

Ezt is szeretjük