A legfinomabb chilis bab rizzsel: húsmentes receptet mutatunk
Ha nem szeretnél húsos ételt készíteni, rizzsel is isteni lesz a chilis bab.

A chilis bab nem csak darált hússal készítve lesz finom: a húsmentes változat rizzsel tálalva fantasztikus, és senki nem marad éhes utána. Maradék főtt rizst is használhatsz hozzá. Ha frissen készíted, a rizst külön edényben főzd meg előtte, a savas, paradicsomos közegben ugyanis nagyon nehezen puhul meg.
Chilis bab rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
- 2 doboz passzírozott paradicsom
- 2 doboz vörösbabkonzerv
- 2 csésze víz
- 1 csésze rizs
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 hagyma
- só
- bors
- olaj
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A rizst szűrőben alaposan mosd át, és hagyd megszáradni, amíg összeállítod a chilis babot.
A hagymát kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Ha megpuhult, öntsd fel a paradicsompürével. Szórd meg sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Hogy mennyi chili kell bele, az a típustól és az ízlésedtől függ. Forgasd bele a lecsepegtetett babot és kukoricát. Forrald fel, majd csavard alatta a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd egy órát. A hosszú főzési idő alatt érnek jól össze az ízei, így ezen nem érdemes spórolni. A vége felé kóstold meg, ha szükséges, fűszerezd még egy kicsit.
A megszáradt rizst ezalatt párold puhára. Legjobb, ha ezt a módszert követed hozzá. A megpuhult rizst forgasd össze a szósszal, forrald össze az egészet, és tálalhatod.
Fehérjében és vitaminban gazdag lencsesaláta: cékla teszi izgalmassá
A szemet gyönyörködtető saláta ízletes és egészséges. Remek választás önmagában, vagy akár köretként is kínálhatod.
ElolvasomKép: Fudio / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- bolognai szósz
- vegetáriánus