Tökéletes vasárnapi húsleves: így készíts bele puha grízgaluskát
Főzz te is békebeli húslevest! Ha így készíted, aranyszínű és tiszta lesz, a hús pedig omlós.

Tökéletes vasárnapi húsleves: így készíts bele puha grízgaluskát
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyi titka, hogy sok, lehetőleg többféle hús és zöldség főjön a levesben. Sertésből, marhából is finom, de keverheted is. Így a leveskockát és az ételízesítőt is elfelejtheted. Az egyik legfontosabb szabály, hogy lassan főzd. Grízgaluskával különösen jó, ezekkel az arányokkal nem lesz kemény, és nem fog szétesni.

Húsleves grízgaluskával

Hozzávalók:

A leveshez

  • 1.7 kg vegyes csontos hús
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kelkáposzta
  • 1 evőkanál bors
  • petrezselyem

A grízgaluskához

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db nagy tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, öntsd fel hideg vízzel. Jól lepjen el mindent. Mérsékelt lángon főzd, közben a habját szedd le. A zöldségeket pucold meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe. Tedd a zöldségeket a vízbe, fűszerezd sóval, borssal. Főzd addig, amíg minden meg nem puhul. Ez lehet akár három óra is attól függően, hogy milyen húsokat válogattál össze. Ha kész, húzd le a levest a tűzről. Várj öt-tíz percig, majd szűrd át.

 A galuskához verd fel villával a tojásokat, sózd meg, adj hozzá olajat, szódabikarbónát, végül keverj hozzá több részletben annyi grízt, hogy tejfölsűrűségű legyen. Hagyd pihenni fél órát, hogy a gríz megszívja magát egy kicsit. Szaggasd forrásban lévő vízbe vagy levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Akkor jó, ha kettévágod, és belül homogén. A zöldségekkel és a hússal együtt kínáld a leveshez. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük