Húsgombócos rakott krumpli: a paradicsomos szósz is házi
A húsgombóc és a rakott krumpli is nagy kedvenc, próbáld ki a kettőt együtt!

paradicsomos-husgombocos-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a rakott krumpli nem a hagyományos módon készül, a nehéz kolbász helyett fűszeres húsgombócok teszik laktatóvá. Ha szereted a mediterrán ízeket, biztos, hogy nem fogsz csalódni az egytálételben, amit a házi paradicsomos mártás és a sok sajt még különlegesebbé tesz.  

Húsgombócos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 20 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában, sós vízben, majd pucold meg. Amikor kicsit hűl, vágd fel egyforma nagyságú karikákra. A darált húst rakd egy tálba, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával. Add hozzá a zsemlemorzsát, a tojást, és a kezeddel jól gyúrd össze a masszát, majd formázz belőle gombócokat. 

Egy serpenyőben hevíts két evőkanál olajat, és süsd rajta a gombócokat oldalanként négy percig. Szedd ki a serpenyőből, majd önts még bele kevés olajat, dobd bele az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, cukorral, és főzd 10 percig.


Egy tepsi alját kend ki vékonyan a paradicsomos szósszal, majd rétegezd bele a krumplit, a húsgombócot, és öntsd le a szósszal. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és szép piros. 
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel.

Ezt is szeretjük