Fűszeres húsgombócok besamelmártásban sütve: így lesz igazán krémes a mártás

Ez az egyik legjobb ötlet a darált hús felhasználására. A gombócokat besamelmártásban sütve még jobban szeretni fogod.

husgombocok-besamel-martasban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsgombócok többnyire osztatlan sikert aratnak, főleg a gyerekek szeretik őket. Ám ne csak paradicsomos szószban süsd, próbáld ki lágy besamelmártással is! Ezekkel az arányokkal a gombócok nem esnek szét, és nem lesznek kemények. 

Húsgombócok besamelmártásban

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombóchoz

  • 70 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A mártáshoz

  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, ízesítsd aprított vöröshagymával, sóval és borssal. Add hozzá a rizst és az egész tojásokat, majd jól gyúrd össze. Nedves kézzel formázz a masszából egyforma nagyságú gombócokat. Ne legyenek túl nagyok, hogy hamar átsüljenek.

 

A mártáshoz a vajat olvaszd meg, szórd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd rózsaszínre. Engedd fel a tejjel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald fel, és közben kevergesd. Ha besűrűsödik és csomómentes, húzd le a tűzről. Akár reszelt sajtot is szórhatsz a mártásba. Öntsd a gombócokra, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor aranybarna a teteje, kiveheted a sütőből. 
Ha pedig a régi, bevált paradicsomos húsgombócot ennéd spagettivel, azt is feldobhatod egy kicist. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük