Fűszeres húsgombócok besamelmártásban sütve: így lesz igazán krémes a mártás
Ez az egyik legjobb ötlet a darált hús felhasználására. A gombócokat besamelmártásban sütve még jobban szeretni fogod.

husgombocok-besamel-martasban
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies, félhosszú frizurák, melyek feldobják a lelapuló tincseket: dúsító hajfazonok »

Lassítja a bőröregedést, és csökkenti a bőrhibákat: méregtelenítő arctonik korianderrel »

Szuperlenge, nőies nyári nadrágok farmer helyett: nem lesz bennük meleged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombócok többnyire osztatlan sikert aratnak, főleg a gyerekek szeretik őket. Ám ne csak paradicsomos szószban süsd, próbáld ki lágy besamelmártással is! Ezekkel az arányokkal a gombócok nem esnek szét, és nem lesznek kemények. 

Húsgombócok besamelmártásban

Hozzávalók 4 személyre:

A húsgombóchoz

  • 70 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A mártáshoz

  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, ízesítsd aprított vöröshagymával, sóval és borssal. Add hozzá a rizst és az egész tojásokat, majd jól gyúrd össze. Nedves kézzel formázz a masszából egyforma nagyságú gombócokat. Ne legyenek túl nagyok, hogy hamar átsüljenek.

 

A mártáshoz a vajat olvaszd meg, szórd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd rózsaszínre. Engedd fel a tejjel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald fel, és közben kevergesd. Ha besűrűsödik és csomómentes, húzd le a tűzről. Akár reszelt sajtot is szórhatsz a mártásba. Öntsd a gombócokra, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor aranybarna a teteje, kiveheted a sütőből. 
Ha pedig a régi, bevált paradicsomos húsgombócot ennéd spagettivel, azt is feldobhatod egy kicist. 

Ezt is szeretjük