Pikáns húsgombóc tejszínes mártással és tésztával
Ez a jól fűszerezett húsgombóc olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombóc, a tészta és a cukkini külön-külön is nagyon ízletes, hát még így együtt. Elkészíteni sem bonyolult Kard Éva receptjét. Nagy az esélye, hogy családi kedvenc lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • friss bazsalikom
  • őrölt bors

Tejszínes cukkini hozzávalói

  • 15 dkg metélt tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a bazsalikomot vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá az egész tojást, és keverd alaposan össze. Ha túl lágy a massza, akkor kanalazz hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Ezután nedves kézzel készíts diónyi gombócokat, majd tedd őket kevés forró olajba. Kisebb lángon pár perc alatt süsd szép pirosra. Szedd ki a gombócokat a zsiradékból, és rakd félre.

A cukkinit reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. A kakukkfüvet vágd apróra. Az előzőleg visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a vajat, majd hevítsd fel. Ezután a tűzről egy pillanatra levéve nyomd bele a fokhagymát, futtasd meg, és add hozzá a lereszelt cukkinit. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, facsarj rá egy kevés citromlevet, és párold néhány percig. Öntsd hozzá a tejszínt, keverd alaposan össze, majd tedd bele az elősütött húsgombócokat is.

Keverd, rázogasd össze, főzd még pár percig, hogy a gombócok kellően átfőjenek, a szaft pedig besűrűsödjön. Közben főzd ki a tésztát, alaposan csepegtesd le. Tálaláskor tedd a tányérra, majd helyezd rá a húsgombócokat, és kanalazd rá a tejszínes cukkinit.

Blog.hu ajánló