Pikáns húsgombóc tejszínes mártással és tésztával
Ez a jól fűszerezett húsgombóc olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombóc, a tészta és a cukkini külön-külön is nagyon ízletes, hát még így együtt. Elkészíteni sem bonyolult Kard Éva receptjét. Nagy az esélye, hogy családi kedvenc lesz.

Húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • friss bazsalikom
  • őrölt bors

Tejszínes cukkini hozzávalói

  • 15 dkg metélt tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a bazsalikomot vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá az egész tojást, és keverd alaposan össze. Ha túl lágy a massza, akkor kanalazz hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Ezután nedves kézzel készíts diónyi gombócokat, majd tedd őket kevés forró olajba. Kisebb lángon pár perc alatt süsd szép pirosra. Szedd ki a gombócokat a zsiradékból, és rakd félre.

A cukkinit reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. A kakukkfüvet vágd apróra. Az előzőleg visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a vajat, majd hevítsd fel. Ezután a tűzről egy pillanatra levéve nyomd bele a fokhagymát, futtasd meg, és add hozzá a lereszelt cukkinit. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, facsarj rá egy kevés citromlevet, és párold néhány percig. Öntsd hozzá a tejszínt, keverd alaposan össze, majd tedd bele az elősütött húsgombócokat is.

Keverd, rázogasd össze, főzd még pár percig, hogy a gombócok kellően átfőjenek, a szaft pedig besűrűsödjön. Közben főzd ki a tésztát, alaposan csepegtesd le. Tálaláskor tedd a tányérra, majd helyezd rá a húsgombócokat, és kanalazd rá a tejszínes cukkinit.

Ezt is szeretjük