Serpenyős húsgombóc brokkolival: így nem esik szét a húsgolyó
A húsgombóc brokkolival remek, mégis könnyű fogás, és hamar elkészülsz vele.

brokkolival-sult-husgomboc
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombóc tökéletes levesbe, főzelékbe, de egy kicsit megbolondítva ízletes egytálétel is lehet. Ha diétásan ennéd, csirkemellből készítsd, sertéshúsból pedig finom szaftos lesz. Süss hozzá brokkolit, és más köretről már nem is kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá sajtszószt, azzal verhetetlen. 

Húsgombóc brokkolival

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db tojás
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
  • snidling vagy újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon. Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és tedd a hűtőbe 15-20 percre. Pihentetés után süsd ki kevés olajban. 
 

Közben a brokkolit mosd meg, és szedd rózsákra. Ha túl nagyok, darabold fel. Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Rakd bele a brokkolirózsákat, és kevergetve süsd pár percig. Sózd, borsozd, önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben rakd hozzá a húsgombócot, és szórd meg bazsalikommal, snidlinggel vagy újhagymával.
A húsgombóc tejszínes, gombás mártásban is fejedelmi, próbáld ki! 

Ezt is szeretjük