Fűszeres húsgolyók spagettivel, sütőben sütve: így dobd fel az egyszerű fogást
Csempéssz egy kis kreativitást a főzésbe! A húsgolyós, paradicsomszószos spagetti muffinsütőben készítve még étvágygerjesztőbb.

Fűszeres húsgolyók spagettivel, sütőben sütve: így dobd fel az egyszerű fogást
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffinkosárban sült, paradicsomszószos húsgolyók nemcsak finomak, mutatósak is. A hétköznapi fogás összesütve igazán extra lesz. Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a sima tésztát, de megéri a fáradozást. Előételként és főfogásként is kitűnő választás.   

Húsgolyók spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombóchoz a darált húst keverd össze sóval, borssal, aprított vöröshagymával, tojással, és formázz belőle kisebb gombócokat. A spagettit főzd a leíráson található ideig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Ha fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. 
 

A szószhoz hevíts kevés olajat, és rakd bele a fokhagymát. Süsd egy kicsit, majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, esetleg kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Főzd forrástól számítva öt percig, majd vedd le a tűzről. A muffinforma mélyedéseit kend ki vajjal, majd rakj bele spagettit. Rendezd el ízlésesen, kanalazz a közepébe kevés paradicsomos szószt és egy húsgombócot. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt süsd meg. Parmezánnal megszórva, szósszal meglocsolva kínáld. 

Ezt is szeretjük