A tökéletes sütőben sült hurka titka: így biztos, hogy nem durran szét
Ha így készíted a sütőben sült hurkát, biztos, hogy nem fog szétdurranni sütés közben.
A sütőben sült hurka készítésének legnagyobb veszélye, hogy hő hatására kidurran. Hogy ezt elkerüld, langyos sütőben süsd. Ha megoldható, ne fagyasztott állapotban tedd a sütőbe, hanem olvaszd ki előtte. Nagyon finom lesz a vele sült krumpli, amely a hurka kisült szaftjában puhul.
Hurka sütése sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg hurka (májas, véres vagy vegyesen)
- 0.5 dkg krumpli
Elkészítés:
A hurkát elkészítés előtt áztasd hideg vízbe. A bőrét is beszurkálhatod néhány helyen. Amíg ázik, melegítsd elő a sütőt 100 fokra. Egy tepsibe állíts rácsot, erre helyezd a beáztatott hurkákat úgy, hogy véletlenül se érjenek egymáshoz. Ha nincs rácsod, közvetlenül a tepsire is fektetheted őket, ilyenkor azonban megnő annak a veszélye, hogy kidurrannak. Tegyél melléjük a rácsra néhány szép, megpucolt és nagyobb darabokra vágott krumplit, a sütő hőmérsékletét emeld 140 fokra, és told bele azonnal a tepsit. Így nem a forró sütőbe kerül, hanem fokozatosan, együtt melegszik fel vele. Negyedóra múlva fordítsd meg a hurkákat és a krumplidarabokat, locsold meg őket a keletkezett szafttal, és így süsd további 20-30 percig, attól függően, mennyire szeretitek ropogósan.
A sült kolbász is nagyon finom lesz, ha a körettel együtt készül.
Roppanós kolbász vele sült krumplival: laktató egytálétel egyszerűen
A krumplis, kolbászos egytálnál egyszerűbb étel aligha készülhetne, de nem mindegy, hogyan sütöd meg.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció