A tökéletes sütőben sült hurka titka: így biztos, hogy nem durran szét
Ha így készíted a sütőben sült hurkát, biztos, hogy nem fog szétdurranni sütés közben.

hurka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőben sült hurka készítésének legnagyobb veszélye, hogy hő hatására kidurran. Hogy ezt elkerüld, langyos sütőben süsd. Ha megoldható, ne fagyasztott állapotban tedd a sütőbe, hanem olvaszd ki előtte. Nagyon finom lesz a vele sült krumpli, amely a hurka kisült szaftjában puhul.

Hurka sütése sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg hurka (májas, véres vagy vegyesen)
  • 0.5 dkg krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A hurkát elkészítés előtt áztasd hideg vízbe. A bőrét is beszurkálhatod néhány helyen. Amíg ázik, melegítsd elő a sütőt 100 fokra. Egy tepsibe állíts rácsot, erre helyezd a beáztatott hurkákat úgy, hogy véletlenül se érjenek egymáshoz. Ha nincs rácsod, közvetlenül a tepsire is fektetheted őket, ilyenkor azonban megnő annak a veszélye, hogy kidurrannak. Tegyél melléjük a rácsra néhány szép, megpucolt és nagyobb darabokra vágott krumplit, a sütő hőmérsékletét emeld 140 fokra, és told bele azonnal a tepsit. Így nem a forró sütőbe kerül, hanem fokozatosan, együtt melegszik fel vele. Negyedóra múlva fordítsd meg a hurkákat és a krumplidarabokat, locsold meg őket a keletkezett szafttal, és így süsd további 20-30 percig, attól függően, mennyire szeretitek ropogósan.

A sült kolbász is nagyon finom lesz, ha a körettel együtt készül.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük