Hoisin szószos szűzérme lepénnyel és sok zöldséggel, ahogy Jamie Oliver készíti
A sertésszűz önmagában is nagyon finom, de a híres kínai hoisin szósszal megbolondítva még különlegesebb!

hoisin-szoszos-sertes-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kínai ízeket, ez az ízletes szűzérme biztosan az új kedvenceid közé fog tartozni. Jamie Oliver pedig ezt is fantasztikusan készíti. A kínaiak által kedvelt, sűrű, barna színű hoisin szósz egyszerre édeskés, sós és füstös. A gyorsan elkészíthető recept Jamie Oliver 7-féle című most megjelent könyvében található. A kötetben a sztárszakács új ötleteket ad ahhoz, hogyan használjuk fel a jól ismert és kedvelt hozzávalókat.

Hoisin szószos sertésszűz

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűzpecsenye
  • 25 dkg sütőporos liszt
  • 20 dkg hónapos retek
  • 1 db felaprított kígyóuborka
  • 4 szál újhagyma
  • 4 evőkanál hoisin szósz
  • 3 dkg wasabis borsó
  • 1 db fejes saláta
  • tengeri só
  • fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Szórd a lisztet egy nagy tálba egy kis csipet tengeri sóval. Dolgozd össze 1,5 deciliter vízzel, és enyhén lisztezett konyhai felületen könnyedén gyúrd át két perc alatt, majd takard le, és tedd félre. Távolítsd el az inakat a húsból, aztán vágd ketté, és dörzsöld át mindegyiket fekete borssal. Tegyél a tűzhelyre közepesen nagy lángon egy 30 centiméter átmérőjű, tapadásmentes serpenyőt, löttyints bele egy evőkanál olívaolajat, fektesd rá a szűzpecsenyéket, és időnként átfordítva süsd 15 percig, vagy míg épp átsülnek.

Egy villával hosszában szántsd végig az uborka héját, majd karikázd vékonyra. Távolítsd el az újhagymák végeit, aztán a hónapos retkekkel együtt vékonyan karikázd fel. Mosd meg a salátát, és bontsd leveleire. Szórd egy mozsárba az összes wasabis borsót, majd zúzd össze. Szedd egy tányérra a sertéssültet, de hagyd a lángon a serpenyőt. Kanalazd a hoisin szószt egyenletesen a húsokra, aztán pihentesd. Önts annyi vizet a tűzforró serpenyőbe, hogy fél centiméter magasan álljon. Vékonyan kenj át olajjal egy jókora darab sütőpapírt, helyezd a közepére a tésztát, majd óvatosan nyomkodd szét, és nyújtsd 30 cm átmérőjűre, azután finoman karcold negyedekre. Vágd le a sütőpapír széleit, hogy a tészta a papírral együtt elférjen a serpenyőben. Illeszd bele, fedd le, és gőzöld öt percig, vagy míg átsül a lepény. Tálalj mindent együtt az asztalra.

Jamie Oliver: 7-féle, Park Könyvkiadó, 2020 C Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Photography: Levon Biss

Ezt is szeretjük