Mesés, hóemberes palacsinta: így díszítsd, hogy igazán mutatós legyen
Ha a két ünnep között nyugisabbak a reggelek, kényeztesd a családot a különleges hóemberes palacsintával.
Ha teheted, add meg a módját, és készíts különleges palacsintát! A ducibb, sütőporos tésztájú amerikai palacsinta amellett, hogy finom és gyorsan elkészíthető, könnyen dekorálható. A hóemberes palacsintát kicsik és nagyok egyaránt örömmel tüntetik el a tányérról. Díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!
Hóemberes palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 28 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Díszítéshez
- 2 dl tejszínhab
- csokigolyó
- gyümölcs
Elkészítés:
A tésztához a tojást és a cukrot keverd ki jól, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd a sütőporral és a sóval vegyített lisztet. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön sütheted is. Nem baj, ha kicsit sűrűbb a massza. Rakj kevés olajat a palacsintasütőbe, majd kanalazz bele tésztát.
Kevés olajon süss két különböző méretű palacsintát, egy kisebbet és egy nagyobbat. Ha a tészta mindkét oldala aranybarna, csúsztasd egy tányérra. A legegyszerűbb, ha a palacsintát tejszínhabbal díszíted, de akár mascarponés krémmel is megkenheted. A hóember szeme lehet csokigolyó, vagy akár áfonya, csokicsipsz is. A fejére kerülhet kalap eperből vagy más gyümölcsből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció