Mesés, hóemberes palacsinta: így díszítsd, hogy igazán mutatós legyen

Ha a két ünnep között nyugisabbak a reggelek, kényeztesd a családot a különleges hóemberes palacsintával.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha teheted, add meg a módját, és készíts különleges palacsintát! A ducibb, sütőporos tésztájú amerikai palacsinta amellett, hogy finom és gyorsan elkészíthető, könnyen dekorálható. A hóemberes palacsintát kicsik és nagyok egyaránt örömmel tüntetik el a tányérról. Díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!

hoember-palacsinta

Hóemberes palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

Díszítéshez

  • 2 dl tejszínhab
  • csokigolyó
  • gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást és a cukrot keverd ki jól, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd a sütőporral és a sóval vegyített lisztet. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön sütheted is. Nem baj, ha kicsit sűrűbb a massza. Rakj kevés olajat a palacsintasütőbe, majd kanalazz bele tésztát.

 

Kevés olajon süss két különböző méretű palacsintát, egy kisebbet és egy nagyobbat. Ha a tészta mindkét oldala aranybarna, csúsztasd egy tányérra. A legegyszerűbb, ha a palacsintát tejszínhabbal díszíted, de akár mascarponés krémmel is megkenheted. A hóember szeme lehet csokigolyó, vagy akár áfonya, csokicsipsz is. A fejére kerülhet kalap eperből vagy más gyümölcsből.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük