Fűszeres, pácolt karajszeletek a serpenyőből: belül szaftos, kívül hirtelensült
Ha nem akarsz sok időt a konyhában tölteni, a hirtelensült sertéskaraj jó választás.

Fűszeres, pácolt karajszeletek a serpenyőből: belül szaftos, kívül hirtelensült
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés munkával is készíthetsz ínycsiklandó fogást a hétvégi családi ebédekre. A fűszeres, hirtelensült sertésszelet nem lesz száraz, az íze csodás, és mosogatni sem kell utána. A visszamaradt zsiradékkal locsold meg a köretet, vagy készíts belőle mártást.

Hirtelensült karajszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a karajt szeleteld fel, mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. A hártyás szélét vagdosd be éles késsel, különben összeugrik sütés közben. Kicsit klopfold ki, sózd és borsozd meg ízlés szerint, mindkét oldalát dörzsöld be zúzott fokhagymával, és szórj rá rozmaringot. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a fűszerek jól átjárják. 
 

Rakd a zsírt egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, forrósítsd fel, és pakold bele a karajszeleteket. Süsd lefedve öt percig, majd fordítsd meg a húst, önts alá kevés vizet, és a másik oldalát is pirítsd meg. Szedd a kész karajt papírtörlőre vagy tányérra, és a körettel együtt kínáld.

Ezt is szeretjük