Fűszeres, pácolt karajszeletek a serpenyőből: belül szaftos, kívül hirtelensült
Ha nem akarsz sok időt a konyhában tölteni, a hirtelensült sertéskaraj jó választás.
Kevés munkával is készíthetsz ínycsiklandó fogást a hétvégi családi ebédekre. A fűszeres, hirtelensült sertésszelet nem lesz száraz, az íze csodás, és mosogatni sem kell utána. A visszamaradt zsiradékkal locsold meg a köretet, vagy készíts belőle mártást.
Hirtelensült karajszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál zsír
- bors
- só
Elkészítés:
Ha szükséges, a karajt szeleteld fel, mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. A hártyás szélét vagdosd be éles késsel, különben összeugrik sütés közben. Kicsit klopfold ki, sózd és borsozd meg ízlés szerint, mindkét oldalát dörzsöld be zúzott fokhagymával, és szórj rá rozmaringot. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a fűszerek jól átjárják.
Rakd a zsírt egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, forrósítsd fel, és pakold bele a karajszeleteket. Süsd lefedve öt percig, majd fordítsd meg a húst, önts alá kevés vizet, és a másik oldalát is pirítsd meg. Szedd a kész karajt papírtörlőre vagy tányérra, és a körettel együtt kínáld.
- fokhagyma
- fűszeres sertéskaraj
- sertéshús
- fokhagymás karaj
- sertésszelet
- hirtelensült sertéskaraj
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept