Selymes, tejszínes eperkrémleves: jól behűtve a legfinomabb
A hideg, tejszínes eperkrémleves édes ízével akár desszertként is működik.
A jó idő a hideg gyümölcslevesek szezonját is elhozza. A tejszínes eperkrémleves selymes, a sok gyümölcsnek köszönhetően édes, és annyira finom, hogy leginkább egy nagy tál fagyira emlékeztet. Meg finomabb, ha néhány szép mentalevelet is turmixolsz hozzá.
Hideg, tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg eper
- 5 mentalevél
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az eprek levelét vágd le, a gyümölcsöket alaposan mosd meg, és egészben hagyva, olvasztott vajon kis lángon kezdd el fonnyasztani őket. Amikor elkezdtek levet ereszteni, szórd meg őket a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal, forrald össze, amíg szirupos lesz, és ekkor öntsd fel két deci vízzel. A tejszínt és a tejfölt egy tálban keverd össze, óvatosan csorgasd az eperhez. Dobd hozzá a mentaleveleket, és turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd.
Eperből kompótot is főzhetsz, ami mennyei kísérője lehet egy hűsítő fagyinak.
A tejszínes eperkrémleves desszertként is tökéletes: 30 percen belül az asztalra teheted
Melegben is szuper hűsítő az eperkrémeves, de ha valami finom édességre vágynál, akkor is készítsd el.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció