Így készül a csodaszép és finom házi hercegnőburgonya
Karácsonykor rukkolj elő különleges körettel: a hercegnőburgonyától mindenkinek leesik az álla.
Ha az ünnepi asztalra szaftos hús vagy valamilyen pecsenye is kerül, akkor kínálj hozzá frissen készített hercegnőburgonyát! Közvetlenül tálalás előtt süsd meg. Akkor jó, ha kívül ropogós, belül puha, krémes.
Hercegnőburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd apró kockákra. Bő, sós vízben főzd puhára, de arra ügyelj, hogy ne essen szét. Szűrd le, és még forrón krumplinyomóval törd össze. Add hozzá a tojássárgáját, a vajat, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd keverd habosra.
Tedd a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis halmocskákat egymástól körülbelül 5 centis távolságra. Egy felvert tojással kend le a krumplit, majd rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra.
