Elegáns hercegnőburgonya: alig nehezebb elkészíteni, mint a krumplipürét
Az ünnepi főételhez tetszetős és finom köret jár. A hercegnőburgonya tökéletes választás.

hercegnoburgonya-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos húsokhoz, rántott ételekhez, sültekhez is jól illik az elegáns hercegnőburgonya. Csábítóbb, ünnepélyesebb, mint a sima krumplipüré. Csak egy kevés plusz munkát igényel, de megéri. Frissen az igazi, ha teheted, közvetlenül tálalás előtt süsd meg. Maradék krumplipüréből is elkészítheted.

hercegnburgonya-recept
Fotó: vertmedia

Hercegnőburgonya recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Dobj hozzá sót, főzd puhára körülbelül 20 perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le. Még forrón törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá rögtön a tojássárgákat, a vajat, és ízesítsd borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, rakj még hozzá sót is. 
 

Töltsd át a krumplis masszát csillagcsöves habzsákba, nyomj belőle formás halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le a krumplikat felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor kicsit pirosodnak, vedd ki a sütőből.
Ha diétásabb köreteket is készítenél, a parmezános sült répát próbáld ki! 

Ezt is szeretjük