Így készül a csodaszép és finom házi hercegnőburgonya
Karácsonykor rukkolj elő különleges körettel: a hercegnőburgonyától mindenkinek leesik az álla.
Ha az ünnepi asztalra szaftos hús vagy valamilyen pecsenye is kerül, akkor kínálj hozzá frissen készített hercegnőburgonyát! Közvetlenül tálalás előtt süsd meg. Akkor jó, ha kívül ropogós, belül puha, krémes.
Hercegnőburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd apró kockákra. Bő, sós vízben főzd puhára, de arra ügyelj, hogy ne essen szét. Szűrd le, és még forrón krumplinyomóval törd össze. Add hozzá a tojássárgáját, a vajat, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd keverd habosra.
Tedd a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kis halmocskákat egymástól körülbelül 5 centis távolságra. Egy felvert tojással kend le a krumplit, majd rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció