Héjában sült, sajttal és tejföllel töltött krumpli - Így sül meg jó hamar
Jobb vacsorát nem is kívánhatnál a kívül ropogós, belül puha, héjában sült, töltött krumplinál.
A legfinomabb krumplis ételek listáján biztosan a legelőkelőbb helyek egyikén állna a héjában sült, fűszeres, töltött krumpli. Az angolok megőrülnek érte, szinte minden sarkon árulják. Sokféleképpen variálhatod, a sajtos-tejfölös változattal soha nem fogsz mellé. Ha még baconnel és hagymával is megszórod, igazán pazar fogást kapsz. Fejenként egy nagyobb krumplival számolj.
Héjában sült sajtos-tejfölös krumpli
Hozzávalók
- 4 db krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 dl tejföl
- 4 szelet bacon
- 4 szál zöldhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, a legjobb, ha kis kefével meg is dörzsölöd. Ha szeretnéd a lehető leggyorsabb elkészíteni, rakd a krumplit forrásban lévő vízbe, és főzd félpuhára körülbelül tíz perc alatt. Tedd át egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. Spricceld meg olajjal, és szórd meg sóval.
Süsd körülbelül 30 percig 200 fokon. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a krumplit a sütőből, vágd be kereszt alakban a tetejét, kanalazd rá a tejfölt, szórd meg apróra vágott hagymával, pirított baconnel és reszelt sajttal. Tedd vissza körülbelül 10-15 percre a sütőbe, majd még melegen tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció