Héjában sült krumpli krémesre olvadt sajttal töltve: szerény, mégis nagyon finom fogás
Nagyon finom a héjában sült krumpli, ha a közepébe krémes sajtot olvasztasz.

sajtos hejaban sult krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olcsó, mégis nagyon finom a sajtos héjában sült krumpli. Érdemes többféle sajtot olvasztani a belsejébe, úgy igazán izgalmas lesz a végeredmény.

Héjában sült krumpli sajttal töltve

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 15 dkg sajt vegyesen (trappista, cheddar, füstölt)
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagy, sütni való krumpli
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 hagyma
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, csavard alufóliába, és 200 fokon 45 perc alatt süsd őket puhára. Ha készen vannak, mindegyik tetejét vágd le hosszában, és amennyire tudod, a belsejüket kapard ki. Vigyázz, hogy a krumplik fala sértetlen maradjon. A kikapart krumplit lazán törd össze egy tálban. A hagymát cikkezd fel, a vaj felén párold üvegesre, majd add hozzá a többi vajat is, és olvaszd össze az egészet. A sajtokat reszeld le. Egy keveset tegyél belőlük félre, a többihez add hozzá a tejfölt és a vajas hagymát, keverd bele a krumplit, végül fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Töltsd vissza a krémet a krumplikba, szórd meg a tetejüket a kimaradt reszelt sajttal, és told vissza az egészet a sütőbe 40 percre, amíg a sajt a tetején krémesre olvad.

 

Hasonlóan izgalmas étel a zöldségekkel és hússal töltött gomba, amelynek szintén krémes sajt olvad a tetejére.

Ezt is szeretjük