Héjában sült krumpli krémesre olvadt sajttal töltve: szerény, mégis nagyon finom fogás
Nagyon finom a héjában sült krumpli, ha a közepébe krémes sajtot olvasztasz.
Olcsó, mégis nagyon finom a sajtos héjában sült krumpli. Érdemes többféle sajtot olvasztani a belsejébe, úgy igazán izgalmas lesz a végeredmény.
Héjában sült krumpli sajttal töltve
Hozzávalók 4 darabhoz
- 15 dkg sajt vegyesen (trappista, cheddar, füstölt)
- 5 dkg vaj
- 4 nagy, sütni való krumpli
- 1.5 dl tejföl
- 1 hagyma
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, csavard alufóliába, és 200 fokon 45 perc alatt süsd őket puhára. Ha készen vannak, mindegyik tetejét vágd le hosszában, és amennyire tudod, a belsejüket kapard ki. Vigyázz, hogy a krumplik fala sértetlen maradjon. A kikapart krumplit lazán törd össze egy tálban. A hagymát cikkezd fel, a vaj felén párold üvegesre, majd add hozzá a többi vajat is, és olvaszd össze az egészet. A sajtokat reszeld le. Egy keveset tegyél belőlük félre, a többihez add hozzá a tejfölt és a vajas hagymát, keverd bele a krumplit, végül fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Töltsd vissza a krémet a krumplikba, szórd meg a tetejüket a kimaradt reszelt sajttal, és told vissza az egészet a sütőbe 40 percre, amíg a sajt a tetején krémesre olvad.
Hasonlóan izgalmas étel a zöldségekkel és hússal töltött gomba, amelynek szintén krémes sajt olvad a tetejére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept