Házi zsemle az iskolás gyerekeknek
Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a legjobb péksüteményt fogyasztjátok, készítsd el magad.
A házilag készített zsemle egyáltalán nem kerül többe, mint bolti vetélytársai, és ha előre bekészíted a tésztát, annyi idő alatt megvan, mintha leszaladnál a sarki pékhez.


Különböző magvakkal, fűszerekkel könnyen egyedivé teheted, és megtalálhatod a kedvenc változatodat.
Zsemle házilag
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3,5 dl víz
- 2 dkg cukor
- 1 csomag élesztő
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek tedd a lisztet egy jó nagy tálba, amiben tudod majd gyúrni is a tésztát, és add hozzá a sót. Egy másik kis tálkában öntsd össze az élesztő felét a cukorral, adj hozzá egy pár csepp olajat és a vizet, langyosra melegítve. Ha felfut, keverd össze a sós liszttel, és dagaszd meg.
Ha megkelt, formázz belőle kis, gömb alakú zsemléket, kend meg a tetejüket egy kis vízzel, be is vághatod őket, hogy jobb formájuk legyen, és már mehetnek is a sütőbe. 200 fokon nagyjából tíz perc alatt megsülnek, és már fogyaszthatod is a teljesen egészséges, adalékmentes zsömléket.
Néhány konyhai praktika
Ha nem igazán találod a helyed a konyhában, vagy némelyik kifejezés hallatán csak pislogsz, nézz be képgalériánkba pár ötletért, amivel egyszerűbb lesz a dolgod.
OLVASD EL EZT IS!

- pizza
- paradicsom
Kelesztés nélküli pizzatészta

- reggeli
- tészta
Süss otthon kenyeret

- reggeli
- csirkemáj