Házi zsemle az iskolás gyerekeknek

Ebben aztán nincs adalékanyag!

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a legjobb péksüteményt fogyasztjátok, készítsd el magad.

A házilag készített zsemle egyáltalán nem kerül többe, mint bolti vetélytársai, és ha előre bekészíted a tésztát, annyi idő alatt megvan, mintha leszaladnál a sarki pékhez.

Különböző magvakkal, fűszerekkel könnyen egyedivé teheted, és megtalálhatod a kedvenc változatodat.

Zsemle házilag

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 3,5 dl víz
  • 2 dkg cukor
  • 1 csomag élesztő
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek tedd a lisztet egy jó nagy tálba, amiben tudod majd gyúrni is a tésztát, és add hozzá a sót. Egy másik kis tálkában öntsd össze az élesztő felét a cukorral, adj hozzá egy pár csepp olajat és a vizet, langyosra melegítve. Ha felfut, keverd össze a sós liszttel, és dagaszd meg.

Ha megkelt, formázz belőle kis, gömb alakú zsemléket, kend meg a tetejüket egy kis vízzel, be is vághatod őket, hogy jobb formájuk legyen, és már mehetnek is a sütőbe. 200 fokon nagyjából tíz perc alatt megsülnek, és már fogyaszthatod is a teljesen egészséges, adalékmentes zsömléket.

Néhány konyhai praktika

Ha nem igazán találod a helyed a konyhában, vagy némelyik kifejezés hallatán csak pislogsz, nézz be képgalériánkba pár ötletért, amivel egyszerűbb lesz a dolgod.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük