Duplasajtos házi ropi
A ropit mindenki szereti, hát még a házi változatot! A sajtos nasit senki sem tudja majd letenni.
Itt a vidám baráti bulizások, családi összejövetelek időszaka. Ha nem tudod, mivel várd a vendégeket, vesd be a házi ropit. Csak úgy eteti magát! Mártogatóssal is kínálhatod. Ezt a receptet Szalay Réka kísérletezte ki.
Házi ropi
Hozzávalók 30 darabhoz
- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 10 dkg ementáli sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 doboz kicsi tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a hideg, viszonylag apró kockákra vágott vajat, a zsírt, valamint a kis doboz tejfölt, és alaposan dolgozd össze. Akkor jó a tészta, ha egynemű. Oszd három egyforma részre, és formázz kis cipókat. Lefóliázva tedd őket egy-két órára a hűtőbe.
Pihentetés után vedd elő a gombócokat, és lisztezett deszkán nyújtsd őket fél centi vastag téglalapokra. Gyorsan dolgozz, mert a kéz melegétől hamar felolvadnak a tésztában lévő zsiradékok, és nem lehet nyújtani. Kend meg felvert tojással, szórd meg kétféle reszelt sajttal, és vágd fel derelyevágóval félcentis csíkokra.
Helyezd a ropikat egyesével sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakhatod őket egymáshoz közel, hiszen nem baj, ha összesülnek. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. Érdemes őket egy éles késsel még forrón szétválasztani.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció