Házi, foszlós kakaós csiga
Sokkal jobb, mint a pékségben
Ez a házi kakaós csiga napokig friss, foszlós maradna, ha nem fogyna el percek alatt.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós csiga megunhatatlan kedvenc. A házi készítésű tésztának pedig nincs párja. Mészáros Tímea receptjéből az is kiderül, mitől lesz olyan foszlós.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3+2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • kis tej
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy keverőtálba, add hozzá az öt evőkanál cukrot, a zsírt és a sót. Egy bögrében langyosíts tejet, majd keverj el benne két evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Arra ügyelj, hogy a tej ne legyen túl meleg. Majd tedd az élesztőt langyos helyre, 10-15 percre. Ennyi idő alatt fel kell futnia. Akkor jó, ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig kissé habos lesz. Utána mehet az élesztő a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Majd tedd a tésztát alufóliába, és rakd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd téglalap alakúra.

Készítsd el a kakaókrémet! Keverd össze a kakaóport a porcukorral, valamint annyi tejjel, hogy kenhető krémet kapj. A felolvasztott vajjal, majd a kakaókrémmel kend meg a kinyújtott tésztát. Utána szorosan tekerd fel. Vágd fel két centi széles szeletekre. Rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a csigákat egymástól két centi távolságra, és kend meg a felvert tojással. Tíz percig pihentesd, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Utána vedd lejjebb a hőfokot, és még tíz percig takarékon süsd, ettől lesz igazán foszlós. Végül szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló