Házi, foszlós kakaós csiga
Ez a házi kakaós csiga napokig friss, foszlós maradna, ha nem fogyna el percek alatt.
A kakaós csiga megunhatatlan kedvenc. A házi készítésű tésztának pedig nincs párja. Mészáros Tímea receptjéből az is kiderül, mitől lesz olyan foszlós.
Házi kakaós csiga
Hozzávalók 20 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- 3+2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
- 1 tojás
- kis tej
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy keverőtálba, add hozzá az öt evőkanál cukrot, a zsírt és a sót. Egy bögrében langyosíts tejet, majd keverj el benne két evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Arra ügyelj, hogy a tej ne legyen túl meleg. Majd tedd az élesztőt langyos helyre, 10-15 percre. Ennyi idő alatt fel kell futnia. Akkor jó, ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig kissé habos lesz. Utána mehet az élesztő a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Majd tedd a tésztát alufóliába, és rakd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd téglalap alakúra.
Készítsd el a kakaókrémet! Keverd össze a kakaóport a porcukorral, valamint annyi tejjel, hogy kenhető krémet kapj. A felolvasztott vajjal, majd a kakaókrémmel kend meg a kinyújtott tésztát. Utána szorosan tekerd fel. Vágd fel két centi széles szeletekre. Rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a csigákat egymástól két centi távolságra, és kend meg a felvert tojással. Tíz percig pihentesd, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Utána vedd lejjebb a hőfokot, és még tíz percig takarékon süsd, ettől lesz igazán foszlós. Végül szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció