
Házi, foszlós kakaós csiga
Ez a házi kakaós csiga napokig friss, foszlós maradna, ha nem fogyna el percek alatt.

A kakaós csiga megunhatatlan kedvenc. A házi készítésű tésztának pedig nincs párja. Mészáros Tímea receptjéből az is kiderül, mitől lesz olyan foszlós.

Házi kakaós csiga
Hozzávalók 20 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- 3+2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
- 1 tojás
- kis tej
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy keverőtálba, add hozzá az öt evőkanál cukrot, a zsírt és a sót. Egy bögrében langyosíts tejet, majd keverj el benne két evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Arra ügyelj, hogy a tej ne legyen túl meleg. Majd tedd az élesztőt langyos helyre, 10-15 percre. Ennyi idő alatt fel kell futnia. Akkor jó, ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig kissé habos lesz. Utána mehet az élesztő a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Majd tedd a tésztát alufóliába, és rakd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd téglalap alakúra.
Készítsd el a kakaókrémet! Keverd össze a kakaóport a porcukorral, valamint annyi tejjel, hogy kenhető krémet kapj. A felolvasztott vajjal, majd a kakaókrémmel kend meg a kinyújtott tésztát. Utána szorosan tekerd fel. Vágd fel két centi széles szeletekre. Rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a csigákat egymástól két centi távolságra, és kend meg a felvert tojással. Tíz percig pihentesd, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Utána vedd lejjebb a hőfokot, és még tíz percig takarékon süsd, ettől lesz igazán foszlós. Végül szórd meg porcukorral.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept