Így készíts isteni házi csokit!
Csak 15 perc összeállítani
Ha nem éred be egy szelet csokival, csinálj egy egész tepsivel. A házi csoki is olyan finom, mint a bolti.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon kevés munkával, villámgyorsan fantasztikus mogyorós házi csokit készíthetsz, ráadásul nagyon olcsón. Szépen becsomagolva ajándéknak is kitűnő. A mogyoró helyett diót vagy aszalt gyümölcsöket is tehetsz bele.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg zsíros tejpor
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg pirított mogyoró
  • 10 dkg kakaópor
  • 1,5 dl kávé
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • csipet só
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot olvaszd meg egy lábasban, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le. Ne várd meg, amíg karamellizálódik. Amikor a cukor már pezsgőszínű, add hozzá a vajat, és olvaszd fel. Utána öntsd hozzá a forró kávét, majd vedd le a tűzről. Elegyítsd a tejport, a kakaót, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót, és tedd a vajas cukorhoz. Gépi habverővel keverd az egészet jó krémesre. Végül a pirított mogyorót is forgasd a masszába.

Felnőttek a csokit még egy kevés rummal is ízesíthetik. Ha túl kemény, adhatsz hozzá egy-két kanál forró vizet. Öntsd a masszát egy közepes tepsibe, enyhén nyomkodd bele, majd egy napot hagyd a hűtőben dermedni. Azt követően szeleteld tetszés szerint.

Blog.hu ajánló