Fantasztikusan krémes házi vaníliasodó: sütikhez, aranygaluskához
A házi vaníliasodó krémesebb, lágyabb, mint a bolti puding. Dobd fel vele kedvenc édességeidet!

A vaníliasodó tökéletes kiegészítője a sütiknek. Kicsit hígabb, mint a puding, és finom krémes. Elképzelhetetlen nélküle az aranygaluska, a gőzgombóc, de a mákos gubát és a szárazabb sütiket is feldobja. Érdemes zsírosabb tejet és minőségi alapanyagokat használni a még finomabb végeredményért.
Házi vaníliasodó
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 2 db tojássárga
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A tojássárgákat tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet. Önts hozzá nyolc evőkanál tejet, és keverd csomómentesre kézi habverővel.
A maradék tejet tedd a tűzre, majd részletekben add hozzá a tojásos keveréket. Kis lángon főzd addig, amíg sűrű állagú, a pudingnál kicsit hígabb krémet nem kapsz. A keverést ne hagyd abba. Öntsd a krémet egy tálba, és sütikhez kínáld.
A krémes vaníliapudingot is elkészítheted otthon. Így biztos lehetsz benne, hogy tényleg adalékmentes.