A tökéletes házi vajkrém titka: így nem lesz émelyítő
A sütiket, tortákat bevonhatod és töltheted is könnyed vajkrémmel, amit kedvedre variálhatsz. A svájci krémben nem fogsz csalódni.

hazi-vajkrem-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lépj túl a klasszikus vajkrémen! Ha finomabbra, selymesebbre vágysz, készítsd el ezt a változatot! A svájci krémmel kicsit több a munka, de megéri 10-15 perccel többet rászánni. Könnyen kezelhető krémet kapsz, amivel öröm dolgozni. Fontos, hogy a vaj és a tojásfehérjés massza azonos hőmérsékletű legyen, mielőtt összekevered. Ezt is kedvedre ízesítheted, színezheted. 

Házi vajkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki jó előre a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen, mikor hozzáfogsz a krém elkészítéséhez. Szitáld a porcukrot egy tűzálló tálba, és rakd hozzá a fehérjéket. Vízgőz felett kezdd melegíteni. Fontos, hogy alatta a víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Közben folyamatosan kavard. Ha van maghőmérőd, vesd be. Akkor jó, ha a massza 70 fokos. Ezt az állagot körülbelül 10 perc alatt éred el. Ha nincs hőmérőd, várd meg, míg opálos színű lesz, és teljesen felolvad a porcukor.
Húzd le a tűzről, és gépi habverővel, magas fokozaton verd kemény habbá. Közben részletekben rakd hozzá a darabokra vágott vajat és a vaníliát. Ha szép sima és krémes, turbózhatod még pár csepp ételfestékkel, kakaóval, kávéval. Megtöltheted, bevonhatod vele a sütit, vagy habzsákba töltve dekorálhatod vele a desszerteket. 
Ha szívesen díszíted a tortákat, vagy csak gyönyörködnél a szebbnél szebb sütikölteményekben, ezt látnod kell! 

Ezt is szeretjük