Házi túrós kifli: könnyű a tésztája, és 3 napig puha marad
Ez a kelt tészta nem fog ki a kezdőkön sem! A túróval töltött, pillekönnyű kiflik ráadásul etetik magukat.

turos-kifli
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Omlós, puha tészta, krémes, túrós töltelék: ez a párosítás tényleg nyerő. Nincs a kiflivel sok macera, viszonylag gyorsan összeállítod, és biztosan nem szárad ki. Langyosan a legfinomabb, az illatát érezve nehéz is kivárni, míg teljesen kihűl.   

Házi túrós kifli

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárga
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 40 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara

A kenéshez

  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A tej felét langyosítsd meg, keverj hozzá egy teáskanál cukrot, és add hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percet, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojássárgákat, a puha vajat, a sót, a maradék cukrot és tejet, majd jól gyúrd össze. Fényes, rugalmas tésztát kell kapnod. 
Pihentesd körülbelül egy órát, közben készítsd el a tölteléket. 
 

A túrót törd össze villával, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a búzadarát, a tejfölt, és alaposan keverd össze. Ha szeretnéd, mazsolával vagy aszalt sárgabarackkal is feldobhatod. 
 
Ezt követően gyúrd át lisztezett felületen, nyújts belőle körülbelül nyolc kisebb kört, és vágd fel háromszögekre. Kanalazz mindegyikre túrós tölteléket, majd tekerd fel. A tetejét kend meg villával felvert tojásfehérjével. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
Ha szereted a régimódi édességeket, a vargabélest se hagyd ki

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük