A legfinomabb házi túró rudi receptje
Ez a túró rudi legalább olyan finom, mint a bolti, és biztos, hogy nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert.
Te is nagy kedvelője vagy a hungarikumnak számító túró rudinak? Most már bátran próbálkozhatsz az elkészítésével otthon is. Ez a házi túró rudi kicsik és nagyok körében egyaránt kedvenc lesz. A túrós masszába tehetsz lekvárt, a csokit pedig kókuszreszelékkel is megszórhatod.
Házi túró rudi
Hozzávalók 20 darabhoz
- 50 dkg túró
- 40 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg víz
- 2 dkg zselatin
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót törd át egy szitán, vagy egyszerűen csak passzírozd át. Keverd össze a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, keverd el, és várj addig, amíg megduzzad. Pár pillanatra rakd a mikróba, hogy folyóssá váljon. Alaposan dolgozd össze a túrós keverékkel, akár gépi habverőt is használhatsz. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.
A hideg masszából formázz körülbelül tíz centi hosszú, vékony hengereket. A végeket egy kés hátuljával nyomkodd meg, hogy gusztusosabbak legyenek. A jó minőségű csokit olvaszd meg vízgőz felett, majd mártsd bele a rudakat. Csepegtesd le őket, szedd zsírpapírra, és várd meg, amíg megdermednek. Ha vastagabb csokis réteget szeretnél, többször mártsd meg a rudakat, de előtte mindig hűtsd le őket. Utána pakold egy zárható dobozba, és rakd ismét hidegre legalább fél órára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció