A legfinomabb házi tepertőkrém sok hagymával: nincs ennél jobb kence

A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.

Házi tepertőkrém receptje

A házi tepertőkrémmel visszahozhatod a régi, gyerekkori ízeket. Bár szinte mindenki másként készíti, a hagymát és a mustárt ne hagyd ki belőle! A tepertőt elkészítheted akár házilag is, vagy beszerezheted megbízható helyről. Könnyen elkészíthető, olcsó, sokáig eláll, és nincs benne tartósítószer. 

Házi tepertőkrém

Hozzávalók

  • 30 dkg tepertő házi
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • lila hagyma tálaláskor

Elkészítés:

A tepertőt rakd aprítógépbe, és kezdd pépesíteni. Közben add hozzá a vajat, a vöröshagymát, és dolgozd simára a masszát. Fűszerezd mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Akár rögtön fogyaszthatod is, de még jobb, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenenek. Kisebb dobozban, hűtőben egy-két hétig is eláll. Kenyérre kenve lila hagymát is tehetsz rá. 
A tepertő pogácsába is tökéletes. Bár időigényes, megéri rászánni néhány órát. 

Ezt is szeretjük