A legfinomabb házi tepertőkrém sok hagymával: nincs ennél jobb kence
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.
A házi tepertőkrémmel visszahozhatod a régi, gyerekkori ízeket. Bár szinte mindenki másként készíti, a hagymát és a mustárt ne hagyd ki belőle! A tepertőt elkészítheted akár házilag is, vagy beszerezheted megbízható helyről. Könnyen elkészíthető, olcsó, sokáig eláll, és nincs benne tartósítószer.
Házi tepertőkrém
Hozzávalók
- 30 dkg tepertő házi
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- lila hagyma tálaláskor
Elkészítés:
A tepertőt rakd aprítógépbe, és kezdd pépesíteni. Közben add hozzá a vajat, a vöröshagymát, és dolgozd simára a masszát. Fűszerezd mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Akár rögtön fogyaszthatod is, de még jobb, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenenek. Kisebb dobozban, hűtőben egy-két hétig is eláll. Kenyérre kenve lila hagymát is tehetsz rá.
A tepertő pogácsába is tökéletes. Bár időigényes, megéri rászánni néhány órát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció