Házi tejszínes málnatorta, ahogy a nagyi készíti: így a piskótát sem hibázod el
A lágy piskótát az édeskés tejszín és fanyar málna ellenállhatatlanná varázsolja.

tejszines-malnas-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A málna az egyik legzamatosabb gyümölcs, amit nyáron frissen, télen mirelitváltozatban is a tortába csempészhetsz. A klasszikus piskótát nem ördöngösség elkészíteni. Ha citromlevet is teszel a habba, akkor a piskóta könnyű és magas lesz. A sütő ajtaját ne nyitogasd, különben a tészta összeesik. Ha biztosra akarsz menni, bátran vesd be a sütőport. A tejszínt könnyebben felvered, ha jó hideg. 

Házi tejszínes málnatorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A tejszínes krémhez

  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor

A tetejére

  • 40 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét a sóval és egy teáskanál citromlével verd kemény habbá. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját, majd kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, és mehet hozzá a citromhéj is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és spatulával dolgozd csomómentesre. A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral. A piskótát vágd ketté, és a közepébe kenj krémet, majd halmozz rá málnát. A maradék tejszínt simítsd a tetejére és az oldalára, és rakd ki a gyümölccsel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.  
A málnás sajttorta is mennyei. Jól behűtve különösen jólesik. 

Ezt is szeretjük