Házi tejszínes málnatorta, ahogy a nagyi készíti: így a piskótát sem hibázod el
A lágy piskótát az édeskés tejszín és fanyar málna ellenállhatatlanná varázsolja.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A málna az egyik legzamatosabb gyümölcs, amit nyáron frissen, télen mirelitváltozatban is a tortába csempészhetsz. A klasszikus piskótát nem ördöngösség elkészíteni. Ha citromlevet is teszel a habba, akkor a piskóta könnyű és magas lesz. A sütő ajtaját ne nyitogasd, különben a tészta összeesik. Ha biztosra akarsz menni, bátran vesd be a sütőport. A tejszínt könnyebben felvered, ha jó hideg.
Házi tejszínes málnatorta
Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
A tejszínes krémhez
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 evőkanál porcukor
A tetejére
- 40 dkg málna
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét a sóval és egy teáskanál citromlével verd kemény habbá. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját, majd kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, és mehet hozzá a citromhéj is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és spatulával dolgozd csomómentesre. A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral. A piskótát vágd ketté, és a közepébe kenj krémet, majd halmozz rá málnát. A maradék tejszínt simítsd a tetejére és az oldalára, és rakd ki a gyümölccsel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
A málnás sajttorta is mennyei. Jól behűtve különösen jólesik.
Még több recept