Sűrű, krémes házi szezámpaszta - Így készül a tahini
Ha rajongsz a keleti konyháért, akkor feltétlenül próbáld ki a házi szezámpasztát, sok ételhez jól jön.
A tahini nem más, mint értékes anyagokkal teli, őrölt szezámmagból készített, krémes állagú paszta, amit sütés-főzés során sokszor felhasználhatsz. Nélkülözhetetlen például a hummusz készítésekor, de önmagában, mártogatósként is kínálhatod.
Házi szezámpaszta
Hozzávalók
- 10 dkg szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
Elkészítés:
Lehetőleg olyan szezámmagot válassz, aminek van héja, mert sokkal több benne a kalcium. Tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és közepes hőmérsékleten, kevergetve vagy az edényt gyakran rázogatva pirítsd meg. Légy résen, mert hamar megég, és akkor a szezámmag keserű lesz.
Ezt követően tedd át egy turmixgépbe, add hozzá az olajat és a megpucolt fokhagymát, majd turmixold össze. Ha szükséges, önts hozzá annyi vizet, hogy krémszerű legyen az állaga. Zárható üvegben a hűtőben egy-két hétig eláll.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció