Karamellás házi Snickers torta lágy krémsajtos töltelékkel: pörkölt földimogyoró roppan benne

Ez az édes és krémes házi Snickers torta annyira puha, hogy valósággal elolvad a szádban.

Házi Snickers torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olajos piskótából készült házi Snickers tortát neked találták ki, ha szereted a krémes, mogyorós, karamellás csokit, amely annyira édes, hogy egy darab teljesen eltelít belőle. Mivel több szakaszból áll a készítése, akkor állj neki, ha van időd a konyhában alkotni. Ünnepi alkalmakra kiváló, de akkor is érdemes elkezdeni, ha egy esős délután szeretnéd hasznosan eltölteni az időt.

Házi Snickers torta

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 40 dkg krémsajt
  • 3 dkg porcukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A karamellhez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg sótlan földimogyoró
  • 1.5 dl habtejszín

A csokimázhoz:

  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró
  • 1.5 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojássárgákat keverd ki a cukor másik felével, add hozzá a tejet és az olajat, és keverd a tojásfehérjéhez. A lisztet vegyítsd el a kakaóval és a sütőporral, és forgasd a masszához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 25 centi átmérőjű tortaformában, és 180 fokon 50 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Amíg a tészta sül, állítsd össze a többi hozzávalót. A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá, majd add hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliaaromát is. A kihűlt piskótát vágd két lapra. Az egyiket kend meg jó vastagon a krémmel, de még ne fedd be, mert erre fog jönni a forró karamellszósz.

Ehhez a cukrot száraz serpenyőben karamellizáld nagyjából 15-20 perc alatt. Közben a tejszínt forrald fel, a mogyorót vágd apróra. A megbarnult cukorhoz öntsd hozzá a forró tejszínt, és kevergesd addig, amíg a megkeményedett karamelldarabok elolvadnak. Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a mogyorót, és forrón öntsd a tejszínes krém tetejére. Pár perc hűlés után fedd be a másik tésztalappal, és tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.

A mázhoz a csokit olvaszd fel, és keverd el az olajjal. Add hozzá az apró darabokra vágott mogyorót. Kend el a torta tetején, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megdermed.

Karamellából gyümölcsös édességet is készíthetsz: almával keverve akár kenyér tetejére is kenheted.

Édes csoda üvegbe zárva: a karamellás alma kenyérre kenve is mennyei

A mámorítóan krémes karamellás almát egyszerűen kenyérre is kenheted, de különböző süteményeket is izgalmasabbá varázsolhatsz a különlegességgel.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük