Házi puncsfagyi mascarponés alappal: ehhez a recepthez nem kell fagyigép

Finom, krémes puncsfagyit készíthetsz otthon is mascarponés alappal.

Házi puncsfagyi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi puncsfagyi lelke a rumos mazsola, amelyet rumaromára is cserélhetsz, ha gyerekeknek is tervezel adni belőle. A hozzá való édes sűrített tejet akár otthon is elkészítheted. Fagyigép nem is kell hozzá, csak egy olyan edény, amelyet az összeállítás után a mélyhűtőbe is be tudsz majd tenni.

Házi puncsfagyi

Hozzávalók 10 gombóchoz

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg sűrített tej
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl habtejszín
  • 3 babapiskóta
  • 3 evőkanál rum (vagy 2 teáskanál rumaroma)
  • 1 kávéskanál piros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A rumot vagy rumaromát öntsd a mazsolára, öntsd fel annyi forró vízzel, hogy pont ellepje, és így hagyd állni egy órát.

A mascarponét keverd ki a sűrített tejjel. Add hozzá az ételfestéket, tördeld bele a babapiskótát. A mazsolát szedd ki a rumos folyadékból, nyomkodd ki, a rumból pedig óvatosan adagolj a mascarponéhoz, amíg a kívánt ízt el nem éri. Keverd bele a mazsolát is, és adagolj hozzá ételfestéket. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a krémhez. Kanalazd fagyasztható edénybe, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára. Tálalás előtt tíz perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben adagolható legyen.

Mazsola kerül az édes ír szódakenyérbe is.

Ír szódakenyér élesztő nélkül: édes verziót mutatunk

Nem kell péknek állnod ahhoz, hogy házilag készíts péksütiket, ezt az ír szódakenyeret konyhai rutin nélkül is összedobhatod.

Elolvasom

Kép: NGUYENTHANTUNG / Getty Images

Ezt is szeretjük