
Házi készítésű gyümölcsfagyi gép nélkül - Tíz perc munka, és nem kell hozzá plusz cukor
A házi készítésű gyümölcsfagyi tényleg egészséges finomság, mivel hozzáadott cukrot nem, csak sok-sok gyümölcsöt tartalmaz.


Nem kell, hogy a fagyi egészségtelen legyen: a házi gyümölcsfagyi joghurttal gazdagítva már önmagában is elég édes, így plusz cukor sem szükséges hozzá. Ha friss gyümölcsöt használsz hozzá, tedd pár órára előbb a fagyasztóba.
Házi készítésű gyümölcsfagyi
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg erdei gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, ribizli)
- 1 banán
- 0.5 dl habtejszín
- 0.5 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A banánt szeleteld fel, és tedd egy-két órára a fagyasztóba. Ha nem mirelit erdeigyümölcs-keveréket használsz, ugyanígy fagyaszd le. Amikor már megfagytak, tedd a gyümölcsöket turmixgépbe, kanalazd hozzá a tejszínt és a joghurtot, és pépesítsd. Az így kapott krém már önmagában is nagyon finom, de ha klasszikus fagyit szeretnél, tedd még vissza a mélyhűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.
A vaníliafagyit is házilag készítsd, így többféle ízből is válogathattok.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept