A hagyományos házi palacsinta bevált receptje: így nem ragad és szakadozik
A palacsinta régi kedvenc, ezzel a recepttel pedig biztosan jól fog sikerülni.
A palacsintatésztát mindössze néhány egyszerű, otthon is garantáltan fellelhető hozzávalóból percek alatt összedobhatod. Ásvány- vagy szódavízre azért van szükség, hogy a tészta könnyebb legyen. Az már csak rajtad múlik, hogy lekváros, túrós, nutellás, kakaós vagy különlegesebb ízesítéssel teszed az asztalra.
Házi palacsinta receptje
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2.5 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, villával kicsit verd fel, majd szórd hozzá a lisztet és a sót. Részletekben adagold hozzá a tejet, majd a szénsavas vizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Amennyiben szükséges, mert túl sűrű a tészta, hígítsd tejjel. Ha lágy, szórj még hozzá lisztet.
Pihentesd 20 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. Akkor érdemes megfordítani, ha a tészta széle barnás, így kevesebb eséllyel szakad el átfordítás közben. Rögtön meg is töltheted, és kínálhatod.
Próbáltad már a duci amerikai palacsintát? Bögrével is kimérheted a hozzávalóit!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció