Így készíts házi nokedlit - Eláruljuk a buktatókat
Tojással legalább olyan jó, mint egy szaftos pörkölttel. A házi nokedlit nem ördöngösség összedobni, csak néhány dologra kell figyelni.
Felejtsd el a ragadós, szétfőtt vagy épp kemény, rágós nokedlit! Csak egyszer kell ráérezni, és mindig tökéletes lesz az állaga! Néhány trükkel a tésztát nagyon egyszerűen tudod kezelni.
Házi nokedli
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 4 dl víz
- fél teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
A lisztet öntsd egy nagyobb tálba, add hozzá a tojást, a sót, és annyi hideg vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapj. A víz mennyisége a liszt nedvességtartalmától és a tojások méretétől függően változhat, így több részletben öntsd csak hozzá. Fakanállal viszonylag gyorsan dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha szép fényes és kissé ragacsos. Arra ügyelj, hogy ne keverd túl sokáig, mert akkor kemény lesz. Fontos, hogy csak közvetlenül főzés előtt állítsd össze a tésztát, és ne hagyd állni, különben nyúlóssá válik. Sokan arra esküsznek, hogy a víz egy részét tartósított tejjel helyettesítik.
Tégy fel egy nagyobb lábosba vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a nokedlit. Amikor feljön a tészta a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni. Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. Ne egyszerre főzd ki, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze. Hevíts kevés olajat egy nagyobb serpenyőben, és forgasd bele a galuskát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció