Sűrű házi mogyoróvaj: nemcsak finom, de azt is tudod, mi van benne
Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.
A házi mogyoróvaj finom krémes, és a boltinál intenzívebb ízű. Használhatsz hozzá eleve pörkölt mogyorót, akkor még gyorsabban végzel vele. A mogyoróvaj jól jön sütikbe, de kenyérre kenve is isteni. A saját készítésű krém adalékoktól, tartósítószertől és aromáktól mentes.
Házi mogyoróvaj
Hozzávalók
- 50 dkg földimogyoró natúr
- 1 mokkáskanál só
- 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A mogyoró héját távolítsd el, és száraz serpenyőben pörköld meg. Rakd egy robotgépbe, és dolgozd össze négy-öt perc alatt. Add hozzá a sót, a mézet és az olajat, majd addig kavard a gépben, amíg jó krémes és sima állagú nem lesz a massza.
A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold a hűtőszekrényben. Körülbelül egy-másfél hónapig fogyasztható.
Nutellát is készíthetsz otthon, aminek ugyancsak pirított mogyoró az alapja.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció