Mázas mézes házi puszedli: sokáig eláll, így előre is elkészítheted
A házi mézes puszedli az egyik legfinomabb karácsonyváró sütemény, és sokáig eláll.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A mézes puszedlit legjobb előre elkészíteni, mert ha áll, még puhább és finomabb, mint frissen. Az adventi fűszerek mellett a süti külsejére kerülő cukros máz még ellenállhatatlanabbá varázsolja. Ha szeretnéd, az alját még olvasztott csokiba is belemárthatod.
Házi mézes puszedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 3 db tojás
- 1 db tojássárga
- 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
- 1 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
A mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 12 dkg cukor
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a cukrot, az egész tojást és a sárgáját, a kakaót, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a fűszereket. Csorgasd hozzá az olvasztott mézet, alaposan gyúrd össze, és formálj belőle apró golyókat. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd a puszedliket egymástól nagyjából öt centi távolságra. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd 10-15 percig.
Amíg a puszedlik sülnek, készítsd el a mázat. A tojásfehérjét egy villával verd fel, majd fokozatosan adagold hozzá a porcukrot. Fényes, tejfölszerű masszát kell kapnod. Ezt a mázat oszd el a frissen kisült puszedlik tetején, és hagyd megdermedni.
Ha már karácsonyváró hangulatba kerültél, készíts illatos kevert mézes süteményt is!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept