Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki

A házi májpástétom remek kence a kenyeredre. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is készíthetsz ízletes májpástétomot, ráadásul egyszerűen, olcsón és gyorsan. Ez, a boltival ellentétben, nem tartalmaz tartósítót és ízfokozót. Folpackkal letakarva a hűtőszekrényben bő egy hétig is eláll. Pirítóssal vagy friss péksütivel, zöldségekkel, zöldfűszerekkel kiváló. 

hazi-csirkemajpastetom

Házi májpástétom

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl tej
  • 2 teákanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg az inaktól, a hártyáktól, és öblítsd le. Csíkozd fel, és áztasd fokhagymás tejbe legalább egy-két órára vagy akár egész éjszakára. Fontos, hogy jól ellepje. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és tedd hozzá a májat. Ízesítsd borssal, mustárral, kakukkfűvel, majoránnával, és hagyd megpuhulni. Ha már nem rózsaszín a belseje, húzd le a tűzről.

Botmixerrel pépesítsd, majd rakd hozzá a sót, és fokozatosan adagold hozzá a puha vajat. Ha homogén az állaga, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá más fűszer. Helyezd egy kis jénai tálba, ha szeretnél, önts a tetejére 15-20 deka olvasztott vajat, és tedd be a hűtőbe.

hazi-majpastetom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük