Házi málnaszörp, ahogy a nagyi készítette - Csak pár percig kell főzni
Ennél egyszerűbb nem is lehetne az isteni házi málnaszörp.

malnaszorp
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málnaszörp kicsik és nagyok körében is az egyik legnépszerűbb üdítő. Nem kell a nagy melegben hosszú ideig a tűz mellett ácsorognod, hogy elkészítsd a kedvenc italodat. A nagyi egyszerű módszerével biztosan tökéletes lesz. 

Ha télire teszed el, még jobban ügyelj arra, hogy hibás szemek véletlenül se kerüljenek az italba. Arra is figyelj, hogy az üvegek, amikbe töltöd, sterilek legyenek. Fogyasztáskor 1:8 arányban hígítsd vízzel, és szórj néhány málnaszemet is a pohárba.

Házi málnaszörp

Hozzávalók:

  • 5 kg málna
  • 3 kg cukor
  • 1 teáskanál borkősav

Elkészítés ideje: 30 perc; pihentetés: 1 nap.

A málnát válogasd át, a szörphöz a nem túl szép, de egészséges szemek is tökéletesen megfelelnek. A penészes, rothadt gyümölcsöket feltétlenül dobd ki. Alaposan mosd meg, majd egy nagyobb edényben fakanállal vagy botmixerrel törd össze egy kicsit a gyümölcsöt. Szórd rá a cukrot, és letakarva hagyd állni egy napig. Közben többször kevergesd meg. Pihentetés után, ha a cukor már elolvadt, passzírozd át a málnát egy sűrű szitán. Hagyd jól lecsepegni. 

Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni. Ha télre teszed el, egy zománcos edényben főzd forrástól számítva három percig. Töltsd alaposan kimosott, felforrósított üvegekbe, és jól zárd le. Ha biztosra akarsz menni, rakj a szörpre üvegenként késhegynyi borkősavat. Takard be pléddel, és hagyd a dunsztban kihűlni.

Ezt is szeretjük