A klasszikus krémes, selymes madártej: így lesz még sűrűbb a vaníliás krém
Az egyik legfinomabb és legelegánsabb poharas desszert, a madártej liszt nélkül is sűrű lesz.
A selymes madártejet szinte mindenki szereti. Sokan azt hiszik, magyar édesség, pedig valódi francia desszert. Régen vajjal készült, ma már sokkal lágyabb, könnyedebb. Bár egyszerű elkészíteni, a tojáshab sokszor mumus lehet, hisz összeeshet, törhet. Érdemes kevés citromlével stabilabbá tenni.
Házi madártej receptje
Hozzávalók
- 1 l tej
- 5 db tojás
- 1 rúd vanília
- 5 evőkanál cukor
- 0.5 teáskanál citromlé
- csoki
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá citromlével és két evőkanál cukorral. A sárgáját a maradék cukorral keverd ki jól, és önts hozzá egy csésze tejet.
A többi tejet tedd fel főni, kapard bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor felforr, vizes kanállal szaggass bele tetszőleges nagyságú tojáshabot. Főzd a galuskákat oldalanként két-három percig. Óvatosan szedd egy üres tálba. A felforralt tejet húzd le a tűzről, és csorgasd hozzá a tojássárgás keveréket. A tűzön folyamatosan kevergesd, nehogy becsomósodjon. Amikor besűrűsödik, húzd félre, és hűtsd ki. A tojáshabokkal tálald, sőt még csokit is reszelhetsz a tetejére.
A crème brûlée is csodás francia desszert, selymes, vaníliás, főzött krém és roppanós karamell alkotja.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció