Házi leveskocka mindenféle tartósítószer és ízfokozó nélkül, pofonegyszerűen
A zamatos, vitaminokban gazdag házi leveskockát sokféle ételbe felhasználhatod.
![Házi leveskocka mindenféle tartósítószer és ízfokozó nélkül, pofonegyszerűen](https://kep.index.hu/1/0/1828/18280/182806/18280687_40fe09d9da4cfe354b70b67a400e6719_wm.jpg)
A mindenféle adalékanyagtól mentes, intenzív ízű házi zöldségmasszától a levesek, a főzelékek és a rizses ételek még finomabbá válnak. Semmi ördöngösség nincs benne, könnyen és gyorsan elkészítheted. Egy házi leveskocka egy boltinak felel meg, így körülbelül egy liter léhez elegendő.
Házi leveskocka recept
Hozzávalók
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 db zöldpaprika
- 2 dl olívaolaj
- 1 db póréhagyma
- 1 db zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál só
- 1 csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd kisebb darabokra. A petrezselymet szedd le a száráról. Rakj mindent egy turmixgépbe, és dolgozd a masszát pépessé. Kézi darálóval is összeapríthatod a zöldségeket.
Keverd hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat, ha szükséges, még kevés vizet is adhatsz hozzá. Akkor jó, ha a massza sima és krémes állagú. A zöldséges mixet kanalazd jégkockatartókba vagy kis zacskókba, és tedd a fagyasztóba, felhasználásig tartsd is ott. Amikor szükséges, csak dobd az ételbe.
![](http://kep.index.hu/1/0/1828/18282/182821/18282149_0dad058507e603d302f27e217cc4fc77_wm.jpg)
Még több recept