Házi leveskocka mindenféle tartósítószer és ízfokozó nélkül, pofonegyszerűen

A zamatos, vitaminokban gazdag házi leveskockát sokféle ételbe felhasználhatod.

Házi leveskocka mindenféle tartósítószer és ízfokozó nélkül, pofonegyszerűen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindenféle adalékanyagtól mentes, intenzív ízű házi zöldségmasszától a levesek, a főzelékek és a rizses ételek még finomabbá válnak. Semmi ördöngösség nincs benne, könnyen és gyorsan elkészítheted. Egy házi leveskocka egy boltinak felel meg, így körülbelül egy liter léhez elegendő.

Házi leveskocka recept

Hozzávalók

  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd kisebb darabokra. A petrezselymet szedd le a száráról. Rakj mindent egy turmixgépbe, és dolgozd a masszát pépessé. Kézi darálóval is összeapríthatod a zöldségeket.
 

Keverd hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat, ha szükséges, még kevés vizet is adhatsz hozzá. Akkor jó, ha a massza sima és krémes állagú. A zöldséges mixet kanalazd jégkockatartókba vagy kis zacskókba, és tedd a fagyasztóba, felhasználásig tartsd is ott. Amikor szükséges, csak dobd az ételbe.

Ezt is szeretjük