Házi készítésű gyümölcsfagyi gép nélkül - Tíz perc munka, és nem kell hozzá plusz cukor

A házi készítésű gyümölcsfagyi tényleg egészséges finomság, mivel hozzáadott cukrot nem, csak sok-sok gyümölcsöt tartalmaz.

Házi készítésű gyümölcsfagyi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell, hogy a fagyi egészségtelen legyen: a házi gyümölcsfagyi joghurttal gazdagítva már önmagában is elég édes, így plusz cukor sem szükséges hozzá. Ha friss gyümölcsöt használsz hozzá, tedd pár órára előbb a fagyasztóba.

Házi készítésű gyümölcsfagyi

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg erdei gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, ribizli)
  • 1 banán
  • 0.5 dl habtejszín
  • 0.5 dl natúr joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A banánt szeleteld fel, és tedd egy-két órára a fagyasztóba. Ha nem mirelit erdeigyümölcs-keveréket használsz, ugyanígy fagyaszd le. Amikor már megfagytak, tedd a gyümölcsöket turmixgépbe, kanalazd hozzá a tejszínt és a joghurtot, és pépesítsd. Az így kapott krém már önmagában is nagyon finom, de ha klasszikus fagyit szeretnél, tedd még vissza a mélyhűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.

A vaníliafagyit is házilag készítsd, így többféle ízből is válogathattok.

Krémes, házi vaníliafagyi adalékanyagok nélkül: zsíros tejszínnel készítsd

Nemcsak tölcsérből isteni a vaníliafagyi, hanem süteményekhez, mi több, jegeskávéba is tökéletesen illik, érdemes házilag gyártani.

Elolvasom
Ezt is szeretjük