Házi fűszeres és szaftos hamburgerpogácsa: nincs benne tartósítószer és ízfokozó
A házilag készített hamburgerpogácsa finomabb, mint a bolti. Abban is biztos lehetsz, hogy nem kerülnek ízfokozók a vacsorádba.

hamburgerpogacsa
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hamburgerpogácsa összeállításánál tényleg alig van egyszerűbb feladat a konyhában: mindössze néhány perc, amíg az anyagokat összedolgozod, utána pedig villámgyorsan kisütöd. Az egyszerű ízek pedig olyan jól harmonizálnak, hogy ezek után nem fogsz a gyorséttermi változat után sóvárogni. Ha látványra is tökéletes húspogácsára vágysz, vásárolhatsz hamburgerformát, de ugyanolyan jó akkor is, ha csak a kezeddel egyengeted el a masszát.

Házi hamburger

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst helyezd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, adj hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, és alaposan keverd össze az egészet. Egy nagyobb serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, és ha már forró, hamburgerforma vagy a két tenyered segítségével készíts nagyjából kerek húspogácsákat. Hat-hat perc alatt közepes lángon süsd meg a húsok mindkét oldalát, és ha készen vannak, papírtörlőre szedve itasd le róluk a nedvességet. A hamburgerhúsokat egyenként töltsd zsemlékbe, adj hozzájuk ízlés szerint salátaleveleket, hagymát, csemegeuborkát, sajtot, majd öntsd nyakon ketchuppal és mustárral.
Különleges amerikai hamburgert készíthetsz, ha darált húsos raguval töltöd meg a bucikat.

Ezt is szeretjük