Valódi, házi gyümölcsjégkrémek: csak 5 perc kell hozzá
Csupán három hozzávalóból is fantasztikus gyümölcsjégkrémet készíthetsz. Ez nincs tele mesterséges anyagokkal.


- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
Házi jégkrémekkel még élvezetesebb a nyár. Ezt a krémes, varázslatos jégkrémet szinte bármilyen gyümölcsből elkészítheted. Különösen jó eperből, szederből, málnából, áfonyából. A tejszíntől krémesebb lesz az állaga. A cukrot növényi alapú édesítőkkel is helyettesítheted. Csak keverd össze a hozzávalókat, és már mehet is a fagyasztóba.
Házi gyümölcsjégkrémek
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott gyümölcs
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A fagyott gyümölcsöt dobd aprítógépbe, és kezdd keverni. Nem kell, hogy teljesen egynemű legyen. Kifejezetten jó, ha vannak benne gyümölcsdarabok. Add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd keverd tovább. Ha szükséges, rakj még hozzá gyümölcsöt, vagy lazítsd tejjel, tejszínnel. Ehetsz belőle rögtön, majd a maradékot töltsd át egy fagyasztható és jól zárható dobozba, esetleg adagold formákba. Tedd a fagyasztóba, időközönként kevergesd meg. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a hűtőből.
Még több recept