Valódi, házi gyümölcsjégkrémek: csak 5 perc kell hozzá
Csupán három hozzávalóból is fantasztikus gyümölcsjégkrémet készíthetsz. Ez nincs tele mesterséges anyagokkal.

Valódi, házi gyümölcsjégkrémek: csak 5 perc kell hozzá
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házi jégkrémekkel még élvezetesebb a nyár. Ezt a krémes, varázslatos jégkrémet szinte bármilyen gyümölcsből elkészítheted. Különösen jó eperből, szederből, málnából, áfonyából. A tejszíntől krémesebb lesz az állaga. A cukrot növényi alapú édesítőkkel is helyettesítheted. Csak keverd össze a hozzávalókat, és már mehet is a fagyasztóba. 

Házi gyümölcsjégkrémek

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott gyümölcs
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A fagyott gyümölcsöt dobd aprítógépbe, és kezdd keverni. Nem kell, hogy teljesen egynemű legyen. Kifejezetten jó, ha vannak benne gyümölcsdarabok. Add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd keverd tovább. Ha szükséges, rakj még hozzá gyümölcsöt, vagy lazítsd tejjel, tejszínnel. Ehetsz belőle rögtön, majd a maradékot töltsd át egy fagyasztható és jól zárható dobozba, esetleg adagold formákba. Tedd a fagyasztóba, időközönként kevergesd meg. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a hűtőből. 

Ezt is szeretjük