Házi granolaszelet csokival és karamellel: a szuperfinom reggeli
A finom, ropogós granola összesütve, csokival és karamellel még vonzóbb, és feltölt energiával.
A granola alapját a zabpehely adja, ehhez jönnek a különféle, otthon fellelhető magvak és aszalványok. A mandula még karakteresebb lesz, ha száraz serpenyőben megpirítod pár perc alatt. Süss egy tepsivel, napokig csomagolhatsz belőle magadnak és a családnak. Garantáltan feltölt energiával.
Házi granola
Hozzávalók
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre mandula
- 0.5 bögre szezámmag
- 0.5 bögre mogyoró
- 2 evőkanál kókusz
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 bögre datolya
- 10 dkg étcsoki
A karamellhez
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
- 7 cl habtejszín
- 2 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A magokat és az aszalványokat vágd kisebb darabokra, ehhez akár az aprítógépet is bevetheted. Rakd egy tálba, add hozzá a zabpelyhet, a lenmagot, a fahéjat, a sót, locsold meg a kókuszolajjal, és tedd hozzá a mézet. Jól keverd össze, majd nyomkodd sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe. Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 30 perc alatt. Szobahőmérsékleten hagyd teljesen kihűlni.
A karamellhez szórd egy edénybe a cukrot, és add hozzá a vizet. Kezdd melegíteni közepes lángon, majd amikor aranybarna, húzd le a tűzről. Add hozzá a vajat, a tejszínt és a sót. Tedd vissza a tűzre, és melegítsd addig, amíg homogén nem lesz. Az étcsokit olvaszd fel, és a karamellel együtt csorgasd a sütire, majd szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció