Lágy eperpuding házilag: kevés munkával készül a mennyei desszert

Házilag elkészítve könnyű, édes és ellenállhatatlan lesz az eperpuding.

Házi eperpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi eperpuding kukoricakeményítőtől lesz sűrű, a tetejét pedig édes öntet koronázza meg. Gluténmentes, így azok is fogyaszthatják, akik diétázásra kényszerülnek. Hidegen az igazi, ezért elkészítés után tedd be a hűtőbe néhány órára.

Házi eperpuding

Hozzávalók 5 adaghoz

A pudinghoz:

  • 25 dkg eper
  • 8 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • kukoricakeményítő

A tetejére:

  • 20 dkg eper
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A pudinghoz az epret a cukorral együtt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd fel tejjel, szűrd át, hogy ne maradjanak benne darabok, majd öntsd egy lábosba. Tedd fel a tűzre, és amikor felforrt, add hozzá a kukoricakeményítőt. Kis lángon kevergesd kézi habverővel egy percig, amíg besűrűsödik. Szedd poharakba, és hagyd kihűlni.

 

Amíg hűl, készítsd el az öntetet. A vajat és a cukrot egy serpenyőben olvaszd össze, amíg szép karamellás színe nem lesz. Az epreket vágd apróra, öntsd a karamellizált vajas cukorra, és főzd össze. Minden adag puding tetejére kanalazz belőle, és tedd a hűtőbe őket legalább egy órára.

Friss, üdítő bodzalé 5 perc munkával: magától készül el az ital

Ezt a bodzalevet nagymamám készítette mindig gyerekkoromban, és azóta is a nyár érkezését juttatja az eszembe. Siess vele, amíg tart a bodzaszezon!

Elolvasom
Ezt is szeretjük