Mennyei csokipuding házilag

Soha többé nem főzöd porból

A házi csokipuding százszor finomabb, mint a bolti, és csak kicsivel van vele több munka.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig azt gondoltad, hogy a házi csokipuding elkészítése ördöngösség, akkor ezt a receptet próbáld ki! A krémes csokicsoda bármilyen eseményre illik, összedobhatod egy csajos estre vagy egy romantikus vacsora desszertjeként is tálalhatod. Meglátod, sokkal menőbb, mint a zacskós!

15776509 7d911f40fa0bce7a83723521e160d9b5 wm

Házi csokipuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre tej
  • fél bögre cukor
  • 8 dkg étcsoki
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a tojássárgákat, és verd habverővel a legerősebb fokozaton addig, amíg habos nem lesz. Add hozzá kukoricakeményítőt, kevés tejet, és dolgozd simára. Öntsd egy lábosba a maradék tejet, a cukrot, a kakaót, a sót, és forrald össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve rakd hozzá a tojásos elegyet. Vigyázz, ha túl nagy a láng, a tojás kicsapódik. Főzd addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.

Ha kész, vedd le a tűzről, és szórd bele az apróra vágott étcsokit, majd kevergesd olvadásig. Öntsd a kívánt formákba a pudingot, pihentesd három-négy órán keresztül a hűtőben, fóliával letakarva. Tálaláskor díszítheted mályvacukorral, magvakkal, gyümölccsel, mazsolával vagy tejszínhabbal.
 

15776527 2b3b1cf0aca6137cbc3e16b651efa6fd wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük