Mennyei csokipuding házilag
Soha többé nem főzöd porból
A házi csokipuding százszor finomabb, mint a bolti, és csak kicsivel van vele több munka.

Mennyei csokipuding házilag
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig azt gondoltad, hogy a házi csokipuding elkészítése ördöngösség, akkor ezt a receptet próbáld ki! A krémes csokicsoda bármilyen eseményre illik, összedobhatod egy csajos estre vagy egy romantikus vacsora desszertjeként is tálalhatod. Meglátod, sokkal menőbb, mint a zacskós!

Házi csokipuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre tej
  • fél bögre cukor
  • 8 dkg étcsoki
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a tojássárgákat, és verd habverővel a legerősebb fokozaton addig, amíg habos nem lesz. Add hozzá kukoricakeményítőt, kevés tejet, és dolgozd simára. Öntsd egy lábosba a maradék tejet, a cukrot, a kakaót, a sót, és forrald össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve rakd hozzá a tojásos elegyet. Vigyázz, ha túl nagy a láng, a tojás kicsapódik. Főzd addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.

Ha kész, vedd le a tűzről, és szórd bele az apróra vágott étcsokit, majd kevergesd olvadásig. Öntsd a kívánt formákba a pudingot, pihentesd három-négy órán keresztül a hűtőben, fóliával letakarva. Tálaláskor díszítheted mályvacukorral, magvakkal, gyümölccsel, mazsolával vagy tejszínhabbal.
 

Ezt is szeretjük