Mennyei csokipuding házilag
A házi csokipuding százszor finomabb, mint a bolti, és csak kicsivel van vele több munka.
Ha eddig azt gondoltad, hogy a házi csokipuding elkészítése ördöngösség, akkor ezt a receptet próbáld ki! A krémes csokicsoda bármilyen eseményre illik, összedobhatod egy csajos estre vagy egy romantikus vacsora desszertjeként is tálalhatod. Meglátod, sokkal menőbb, mint a zacskós!
Házi csokipuding
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre tej
- fél bögre cukor
- 8 dkg étcsoki
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
Elkészítés:
Rakd egy tálba a tojássárgákat, és verd habverővel a legerősebb fokozaton addig, amíg habos nem lesz. Add hozzá kukoricakeményítőt, kevés tejet, és dolgozd simára. Öntsd egy lábosba a maradék tejet, a cukrot, a kakaót, a sót, és forrald össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve rakd hozzá a tojásos elegyet. Vigyázz, ha túl nagy a láng, a tojás kicsapódik. Főzd addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.
Ha kész, vedd le a tűzről, és szórd bele az apróra vágott étcsokit, majd kevergesd olvadásig. Öntsd a kívánt formákba a pudingot, pihentesd három-négy órán keresztül a hűtőben, fóliával letakarva. Tálaláskor díszítheted mályvacukorral, magvakkal, gyümölccsel, mazsolával vagy tejszínhabbal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció