Fantasztikus házi szörp hársfából: a legjobb nyári frissítő
Ezzel a bevált recepttel egyszerűen készíthetsz isteni, házi hársfaszörpöt, ami ráadásul sokáig eláll.

Fantasztikus házi szörp hársfából: a legjobb nyári frissítő
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyár elején tele van a levegő bódító hársillattal. Az egészséges virágból a tea mellett érdemes szörpöt is főzni. Behűtve kiváló nyári hűsítő. Továbbá jól jön a meghűléses időszakban is. Ugye, nem kell tovább győzködni, hogy elkészítsd? Fontos, hogy a nagylevelű és a kislevelű hárs alkalmas szörpbe.

Hozzávalók:

  • 30 dkg hársfavirág
  • 1 kg cukor
  • 3 db citrom
  • 2.5 dkg citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Gyűjts egészséges, szép hársfavirágot a forgalmas utaktól távol. Rázogasd ki belőle az apró bogarakat. Vannak, akik szeretik megmosni, ám akkor kevésbé lesz intenzív az íze. Forrald fel a vizet, add hozzá a citrom frissen facsart levét, a citromsavat, és öntsd a hársfavirágokra. Takard le, és pihentesd egy napig.

Másnap szűrd át gézen egy nagy fazékba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Főzd pár percig, majd töltsd tiszta, felmelegített üvegekbe. Jól zárd le, állítsd fejre öt percre, és mehet plédek, párnák közé. Hagyd a száraz dunsztban kihűlni. Tárold száraz, hűvös helyen!

Ezt is szeretjük