Fantasztikus házi szörp hársfából: a legjobb nyári frissítő
Ezzel a bevált recepttel egyszerűen készíthetsz isteni, házi hársfaszörpöt, ami ráadásul sokáig eláll.
![Hársfaszörp recept](https://kep.index.hu/1/0/2025/20256/202562/20256282_36fabcdf3495b5293fe134fadfcecd1c_wm.jpg)
Nyár elején tele van a levegő bódító hársillattal. Az egészséges virágból a tea mellett érdemes szörpöt is főzni. Behűtve kiváló nyári hűsítő. Továbbá jól jön a meghűléses időszakban is. Ugye, nem kell tovább győzködni, hogy elkészítsd? Fontos, hogy a nagylevelű és a kislevelű hárs alkalmas szörpbe.
Hársaszörp recept
Hozzávalók
- 30 dkg hársfavirág
- 1 kg cukor
- 3 db citrom
- 2.5 dkg citromsav
Elkészítés:
Gyűjts egészséges, szép hársfavirágot a forgalmas utaktól távol. Rázogasd ki belőle az apró bogarakat. Vannak, akik szeretik megmosni, ám akkor kevésbé lesz intenzív az íze. Forrald fel a vizet, add hozzá a citrom frissen facsart levét, a citromsavat, és öntsd a hársfavirágokra. Takard le, és pihentesd egy napig.
Másnap szűrd át gézen egy nagy fazékba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Főzd pár percig, majd töltsd tiszta, felmelegített üvegekbe. Jól zárd le, állítsd fejre öt percre, és mehet plédek, párnák közé. Hagyd a száraz dunsztban kihűlni. Tárold száraz, hűvös helyen!
Még több recept